dirkfoto3

Round Hill Capital koopt 449 woningen voor 47 miljoen euro

Round Hill Capital heeft een aankoop van een Nederlandse woningenportefeuille met een totale waarde van ongeveer € 47 mln afgerond. De portefeuille bestaat uit 398 appartementen en 51 eengezins woningen woningen, met een totale oppervlakte van 30.390 m2 en is overgenomen van Daelmans Vastgoed.

De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff. De portfolio wordt gefinancierd door ABN Amro. Daelmans Vastgoed werd bij de verkoop geadviseerd door Van Dijk en en Cate Vastgoed Adviseurs en juridisch begeleid door AchtenvanGent Notarissen.

Middels deze acquisitie wordt de totale portefeuille van Round Hill vergroot tot circa 9500 woningen. Round Hill heeft sinds haar oprichting meer dan 100.000 residentiele units in Europa gekocht en beheerd.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital over de acquisitie: ‘Deze acquisitie bevestigt onze toewijding aan onze activiteiten in Nederland en andere target markten en is in lijn met onze Europese investeringsstrategie in woningen.’

Jeroen Gorissen, Portefeuille Manager Daelmans Vastgoed: Het besluit om te verkopen is ingegeven door onze intentie om ons meer te richten op onze kerngebieden. De opbrengsten uit deze verkoop zullen worden geherinvesteerd met als resultaat een verjonging van onze portefeuille. De eerste aankopen zullen binnenkort afgerond worden.’


Nieuws