Olof Palmehof (2)

Roundhill koopt woningportefeuille voor € 110 mln

Round Hill Capital heeft een Nederlandse woningenportefeuille aangekocht met een totale waarde van ongeveer € 110 mln. De portefeuille bestaat uit 980 woningen, met een totale oppervlakte van 91.500 m² en is overgenomen van een aantal private investeerders, waaronder Grouwels Vastgoed.

Round Hill Capital was de eerste buitenlandse investeerder die na de financiële crisis een substantiële woningportefeuille in Nederland overnam. Round Hill heeft sinds haar oprichting met succes meer dan 100.000 residentiele units in Europa gekocht en beheerd en is één van de grootste private woningbeleggers in Nederland en Tsjechië.

De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff. De portfolio wordt gefinancierd door ABN Amro. Grouwels Vastgoed werd bij de verkoop geadviseerd door Van Dijk en en Cate Vastgoed Adviseurs.

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill Capital over de acquisitie: “Round Hill heeft een bewezen staat van dienst waar het gaat om investeren in en beheren van residentieel vastgoed in Europa. Deze acquisitie bevestigt onze toewijding aan onze activiteiten in Nederland en is in lijn met onze Europese investeringsstrategie in woningen. We zullen onze woningportefeuille op een verantwoordelijke en betrouwbare wijze blijven beheren om ervoor te zorgen dat onze huurders profijt zullen hebben van onze lange termijn focus en van onze expertise in beheer van residentieel vastgoed.”

Piet Bougie, Directeur Onroerend Goed van Grouwels: “De verkochte portefeuille wordt gevormd door woningen in gebieden waar Grouwels Vastgoed nog maar weinig bezit had en die geen deel meer uitmaken van de beoogde kerngebieden. Momenteel is Grouwels in onderhandeling over de aankoop van diverse andere complexen welke beter in haar portefeuille passen”.


Nieuws